Uitslag 7

DSC_2641

Afgelopen weekend las ik op het blog “Zonder vonk geen vuur.”  dat Jette Vonk op veel te jonge leeftijd overleden is, Jette was voor mij en vele anderen een grote bron van wijsheid, optimisme en inspiratie om het leven te willen leven! Zij schreef het ontroerende boek: “Als je dit leest ben ik er nog”  Samen met Ineke Poley, een lotgenote waar ik veel contact mee had via de mail, was Jette te zien in de indrukwekkende film :.“Het boek is nog niet uit”.

Het was vandaag weer tijd voor de uitslag van de CT scan. Zou het beeld nog steeds stabiel zijn zoals in december 2016 of was de dosering van 75% vinorelbine toch niet afdoende? Het is spannend want het is een onvoorspelbare en grillige ziekte. Tegen de tijd van de uitslag neemt het ‘je weet maar nooit’ gehalte toe, een vorm van zelfbescherming of toch intuïtie? Mijn voorgevoel klopte inderdaad, ik was er na de vorige positieve scan toch niet gerust op. Ik bleef moe na de chemo en ik ben afgevallen ondanks gebakjes en heerlijke bonbons.

Het was een gemengde uitslag. In de uitzaaiingen in de botten is niet zoveel veranderd, de longen en de lever zijn ook schoon, maar de lymfeklieren laten zich niet beteugelen, er is progressie te zien in de hoeveelheid en grootte van de lymfeklieren. De vinorelbine is later geen optie meer aangezien de werking tekort schiet. De arts wil nu niet direct weer chemo geven, maar niets doen is geen optie. In overleg met haar collega kiest ze nu voor hormoontherapie: Tamoxifen. Het is van belang om alert te blijven op signalen van het lichaam en om bij klachten direct aan de bel te trekken!  Gelukkig schijnt de zon weer en laten de vogels zich weer uit volle borst horen. Dat doet een mens goed! Ik ga genieten van alle leuke uitjes die op het programma staan.

Hoop, In deze diepe en krachtige betekenis is niet hetzelfde als vreugde omdat alles goed gaat of bereidheid je in te zetten voor wat succes heeft.
Hoop is ergens voor werken omdat het goed is, Niet alleen omdat het kans van slagen heeft.
Hoop is niet hetzelfde als optimisme, evenmin de overtuiging dat iets goed zal aflopen. Wel de zekerheid dat iets zinvol is, afgezien van de afloop, het resultaat.
Vaclav Havel

 

 

 

5 gedachten over “Uitslag 7

  1. Als we elkaar aankijken dan zijn we het samen eens. Het leven is mooi. Elke dag weer.
    Ondanks deze uitslag die ik voor jou graag anders had gezien. De teleurstellibg is groot, Maar samen met de Lieve mensen om je heen krijgen jullie van elkaar opnieuw het cadeautje. Het Leven is mooi. Fijn weekend

    Geliked door 1 persoon

  2. Ach Berthie, we zitten in hetzelfde schuitje, ik heb ook vinorelbine, maar als het niet helpt is een hormoontherapie geen optie meer. En wat dan????????😔😔😔ik ga voor je duimen!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s